Köpa titan

Varför ser vi en ökad användning och varför ska du köpa titan?

  Ökand användning

  För många av oss räknas titan som en högkvalitativ metall som används inom rymdindustrin och annan avancerad teknik. Men användningen av titan har ständigt ökat under de senaste åren. Ett stort antal branscher har upptäckt fördelarna med titan och väljer att köpa titan före andra metaller tack vare sina utmärkta egenskaper.

  Varför köpa titan?

  Namnet titan kommer från Titanerna, de jättar som föregick Olympos gudar, och det är ett ganska passande namn eftersom styrkan i denna metall är fantastisk. Titan är lika starkt som stål men 45 % lättare. Det är dubbelt så starkt som aluminium, men det är bara 60 % tyngre. Det motstår korrosion i havsvatten. Det är motståndskraftigt mot höga temperaturer, eftersom smältpunkten är 1668 grader Celsius. Det motstår även slitage, kavitation och erosion vid flöden i höga hastigheter. Det är även biokompatibelt, det enda materialet som kroppen inte stöter bort. Argumenten för att köpa titan är tydliga.

  SÅ KÖPS TITAN

  Titan är den 7: e vanligaste förekommande metallen och det finns i nästan överallt, svårigheten ligger i att det är en omständlig process att extrahera. Faktum är att titanet upptäcktes 1791, men det var först 119 år senare, 1910, som man lyckades producera den rena metallen. Och det tog ytterligare 20 år innan William Kroll kunde komma igång med en process som möjliggjorde storskalig produktion. Krollprocessen används fortfarande idag för kommersiell produktion.

  Att köpa titan direkt från verken kräver stora kvantiteter, stora investeringar och utrymme. Industriföretag och mekaniska verkstäder köper därför titan och titanlegeringar i form av semifärdiga produkter, i mindre kvantiteter från distributörer så som Titanium Gateway.